Alla är välkomna

Du har kommit till
BOGESUNDANSLAGs
Bloggen. Dina inlägg är värdefulla.

fredag 14 oktober 2011

SPF månadsmöte oktober





”Välkomna, denna vackra soliga eftermiddag,” hälsade ordförande Inga-Britt Claesson de omkring 130 medlemmar som samlats för att få del av den sedvanliga informationen och underhållningen. Hon presenterade två nya medlemmar och Staffan Yngvesson som skulle framträda med Gamla telefoner och trumpeter.
Resekommitte´n lockade med en teaterresa till Falkenbergsrevyn i februari och en ny
resa till Tyskland framåt vårkanten.
Birgitta Molander talade om kommunöversiktplanen som ska göras där styrka och svagheter skulle belysas. Det var 2001 som den senaste genomfördes. Seniorerna uppmanades att tycka till och fick ett frågeformulär att fylla i.
Framtidsgruppen hörde även till hennes ansvarsområde. Förändringar behövs i SPF liksom i andra liknande föreningar. Åldersspannet i föreningen är mellan 61 år och 104 år.
Intressen och aktiviteter skiftar naturligtvis.
Trafikombudet Lars Edman ingår i kommunens Trafiksäkerhetsgrupp. Trafikmiljön i Ulricehamn och i Gällstad skulle förbättras. Han påminde om bestämmelser för vinter-
dubbdäcksanvändande och uppmanade till användande av reflexvästar.
Friskvårdsgruppen delade ut presentkort till sommarens flitiga motionärer. En inbjudan att delta i inomhusboule i Hökerum hade kommit.
Veteranvetarna från föreningen hade vunnit i den senaste tävlingen.
Programkommitte´n informerade om novembermötet och sålde biljetter till luciafirandet i december. En påminnelse om fredagens föreställning av John Pohlman med trio gavs.
Staffan Yngvesson kåserade om signaler med blåsinstrument genom tiderna. Han visade prov på allt från kohorn, näverlurar och postiljonhorn till militärens alla kommandon. Roligt var det att höra om jaktlagens signalering med översättningar i talramsor. Det kunde gälla vilket djur som var nedlagt.
Han visade sig också vara en duktig trumpetare i modern musik. Publiken tackade med stora applåder.
Detta trevliga möte avslutades på sedvanligt vis med nationalsången denna gång ackompanjerad av både piano och trumpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar